Gentse Feesten

Theater Box

Theaterzaal en repetitieruimte in Gent

Tijdens de Gentse Feesten stelt Theater Box zelf een programmatie samen. Hierbij worden vaste waarden gecombineerd met voorstellingen die ons tijdens het jaar verrasten en die we graag nog eens willen terugzien. Ook artiesten die nog nooit in Theater Box gespeeld hebben, maar die we ergens anders zagen, werden overtuigd door de charme van de zaal om tijdens de Gentse Feesten langs te komen. Ten slotte werden uit de vele aanvragen die we gedurende het jaar kregen de leukste projecten geselecteerd. Dit alles samen zorgt voor een gevarieerd programma met voor elk wat wils.

 

Wat mag u verwachten?

Theater uiteraard. Compagnie kleine prettige stoornis is kind aan huis en speelt opnieuw Moederkeszalf, Lijf en de succesvolle première van vorig jaar: Ge moet niet bang zijn. Maar met Stoute stukjes brengen ze ook een nieuwe, ondeugende compilatievoorstelling. Maar ook My Left Hand, een herkenbare, emotionele voorstelling over omgaan met kanker, kan voor ons in een Gentse Feesten progammatie.

 

Comedy hoort er tijdens de Gentse Feesten in Theater Box altijd bij. Een grote dosis improvisatietheater krijgt u van Improcessie, Caque, FUS!, Salamie, Trickle en Pieter Beck. Wie meer van stand-up houdt, leert in 'Over Leven in West-Vlaanderen' alles over de Westhoek en dompelt zich onder in een ander universum met Ygor speelt 'Roodkopje en de Walf'.

 

Tijdens de Feesten mag er al eens een streepje muziek bij zijn ook. Low Land Home, geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, doet het publiek zweven. De dames van Driël brengen met De PlusBluez grappig en zelfrelativerend muziektheater. Met Waar is Fillemon? van Warremma halen we jong, maar groot talent binnen. En Herman Moens verzorgt een aperitiefconcert voor kleinkunstliefhebbers.

 

Kinderen en jongeren worden niet vergeten in het programma. Voor hen brengen we meespeeltheater KNIP, de sympathiekste voorstelling van vorig jaar, terug. Goochelaar Jahon speelt de magische familievoorstelling Geheimen. Edutainment wordt u gebracht tijdens de wetenschapsgoochelshow Hocus Pocus Technolocus.

 

Voor het volwassen publiek komt een toppertje van vorig jaar terug: de Burlesque Box. Elegante striptease in de late uren.

 

Doe-het-zelvers kunnen ook in Theater Box terecht. Met een workshop improvisatie en, jawel, een workshop flirten, is het programma compleet.

 

Theater Box

Pijndersstraat 16

9000 Gent

info@theaterbox.be

0486 65 19 00