Den Hertog Van Alken - Bert Cosemans

Den Hertog Van Alken        benefiet


Bert Cosemans: "In 1970 investeerde mijn vader, Theo Cosemans, 35.000 Belgische frank, in een “Royal Worcester” porseleinen postuurke van “The Duke of Wellington” gezeten op een paard. Een porseleinen postuurke dat wij thuis het troetelnaampje “Den Hertog Van Alken” gaven. Mijn vader was heel fier op zijn investering en dus… verstopte hij het, in een doos, in mousse ingepakt, onder het ouderlijke bed.
Enkele jaren na zijn overlijden, besloot mijn moeke, Louisa Vanduffel, Den Hertog uit zijn doos te halen en op het kersenhouten rek van ons vader te zetten, zodat ze er elke dag naar kon kijken.

In 2015, terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van een filmscenario, belt mijn moeder en vertelt ze me dat ze Den Hertog heeft gebroken. Een grote zoektocht begint."


"Den Hertog van Alken" combineert het tragikomische lot van een porseleinen familiestuk met een verhaal over de excessen van de filmindustrie in een tijd dat vluchtelingencrisissen de wereld teisteren en overspoelen. Dit speelse stuk theater combineert fantasie en realiteit en daagt zachtjes onze prioriteiten uit.


Tekst: Shôn Dale-Jones

Regie: Robert Siân

Spel: Bert Cosemans


Deze voorstelling wordt gespeeld ten voordele van Demiclowns

Demiclowns zijn half therapeut, half clown: Demi-clown. Demiclowns stimuleren het mentaal welzijn van personen met dementie en hun omgeving. Dat doen ze door levensverhaalbezoeken bij personen met dementie en het geven van trainingen en vormingen aan familieleden, mantelzorgers, professionals en studenten.

Demiclowns vzw is een privé initiatief dat zonder subsidies tot stand komt, dus dat elke gift telt.

Klik hier voor meer info over de Demiclowns.


Reserveer hier voor maandag 1 mei, 20u.


20 euro

Theater Box vzw

Pijndersstraat 16

9000 Gent

info@theaterbox.be

0486 65 19 00

0537.847.578

RPR Gent, afd. Gent