PLUS - Mareille Labohm en Frank Stukker

PLUS          te gast


Mama, papa, zoon en dochter: de koningswens. Het perfecte gezinnetje, huisje, boompje, kindje en alles is klaar.

 

Maar het leven is geen sprookje. We leven in een tijd waarin samengestelde gezinnen al lang geen uitzonderingen meer zijn. Steeds meer mensen vervullen de rol van plusouder, maar wie ben je in de wereld als je zorgt voor het kind van een ander? Liefde geven is universeel, maar de biologische banden zijn heilig... zijn ze heilig?

 

Mareille Labohm had haar leven in Amsterdam, maar toen ze verliefd werd op een Vlaamse Beer veranderde alles. Hij had al een kind en zelf koos ze ervoor om zelf geen kind te krijgen en te zorgen voor een kind dat niet het hare is. Maar hoe moet je je verhouden tot de biologische ouders? Hoe loop je niet te hard van stapel? Vragen waar niet altijd pasklare antwoorden op zijn. Voortdurend op zoek naar de balans, het moeilijk evenwicht zonder jezelf te verliezen.

 

In een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en verwachtingen geeft Mareille samen met haar gitarist Frank Stukker haar blik op de nieuwe gezinssituatie; de schoonheid en de complexiteit ervan. Ze gaat op zoek naar de nieuwe norm, wil het taboe doorbreken en tonen dat plusouders, ook mensen zijn.

 

 

Tekst en spel: Mareille Labohm

Muziek: Frank Stukker

Regie: Walter Janssens

Kostuum en decor: Jana Roos

Licht en geluid: Alexander Ronsse (TheaTech)

 

Met dank aan:

Eva Schuurman, Lieven Tavernier, Jan Peter Bast en Jan Tekstra


15 euro


Klik hier voor meer info.


Reserveer hier voor 2 juli, 20u30.

Theater Box vzw

Pijndersstraat 16

9000 Gent

info@theaterbox.be

0486 65 19 00

0537.847.578

RPR Gent, afd. Gent