Woke up, Boomer! - Deezillusie

Woke up, Boomer!        eigen programmatie


Een voorstelling voor jongeren vanaf 12 jaar.


Renée is 16 jaar en erg begaan met het milieu. Ze eet vegetarisch en probeert haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Maar dat is uiteraard niet altijd gemakkelijk. Zo heeft haar vriendin Sophie haar uitgenodigd om in de paasvakantie mee te gaan naar Frankrijk, maar dan moeten ze wel vliegen.


Renée's vader Pieter zweert bij zijn dagelijkse portie vlees en hoewel hij een hybride auto heeft, 850 vrienden telt op facebook en bevriend is met een homokoppel, vindt hij dat er toch te veel vluchtelingen naar ons land komen en dat zwarte pieten ook echt zwart moeten zijn.


Hoewel Renée en Pieter onder hetzelfde dak wonen, is het verschil tussen hun overtuigingen erg groot. Door het overlijden van Annie, de mama van Renée en echtgenote van Pieter, zijn ze gedwongen om toch nog minstens enkele jaren hun leven te delen. Is de kloof tussen deze twee generaties onoverbrugbaar?


‘Woke up, Boomer!’ is een ontroerende maar ook grappige voorstelling over het verwerken van verlies en de verschillen tussen generaties. Hoewel er veel onbegrip is en vooroordelen zijn van zowel jong naar oud als van oud naar jong, is het toch mogelijk om begrip te tonen en liefde te voelen voor de ander. De boomers van vandaag waren zelf ooit de protestjongeren van hun tijd en de woke generatie van vandaag zal in de toekomst ook ooit op een punt komen waarop ze ouderwets en behoudsgezind zullen genoemd worden door hun nakomelingen.


Reserveer hier voor vrijdag 12 mei, 20u.

Reserveer hier voor zaterdag 13 mei, 20u.

Klik hier voor meer info.


10 euro

2 gratis tickets op vertoon van lerarenkaart

Theater Box vzw

Pijndersstraat 16

9000 Gent

info@theaterbox.be

0486 65 19 00

0537.847.578

RPR Gent, afd. Gent